Snabbt och smaskigt

Ja nu ska vi på TFB redaktionen äntligen publicera receptet på denna festmåltid, efter att flera sett bilden på Facebook så har trycket varit massivt!
TFB-Öring med mamma Helsing's smarriga potätgratäng (3 pers.)
Ingredienser
(Fisk)
2 st öringar á 500 gr
Ett knippe en, med tillhörande enbär
Salt
Svartpeppar
En STOR tärning smör
(Potatis)
7 medelstora kokta potatisar
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Ca 200 gr ost ( Med fördel en kryddig variant )
Gör såhär:
Börja med att skiva potatisen tunt, sprid den i någon slags form (vi tog en tom engångsgrill och fyllde med aluminiumfolie). Hacka ner vitlöken, häll över grädden och krydda därefter efter egen smak. Avslutningsvis så rör man ihop det hela och strör över osten. Ställ potatis på ett galler ovanför elden. Nu är det dags för öringen!
Avlägsna först huvudet och fortsätt med att skölja ur inälvor och blod. Fyll sedan fisken med kryddor samt smör innan den viras in i aluminiumfolien. Därefter så är den redo för att läggas på grillen. Men det är viktigt att tajma potatisen med fisken. Fisken grillas fyra minuter på vardera sida och är då redo att serveras.
Och jag rekomenderar att ni slaskar ihop en riktigt god sallad av valfri sort!
Nu när vi har delat med oss av denna läckerbit så hoppas vi att ni blir sugna att fånga en fin fisk att sedan njuta av i kvällssolen. M-Tard, J-Tard och D-Tard önskar alla en smaklig måltid och hoppas att vi ses någonting i de svenska skogarna!
Och kom ihåg, simma lugnt!
Kommentarer
Postat av: marielle
Ser ju riktigt aptitligt ut grabbar!
Trackback